Biografie

Peter van den Dop  Gitarist

Mijn nieuwe album The unknown guitar is uitgebracht en te beluisteren op Spotify en alle andere streamingdiensten. Inmiddels zijn er ook drie singles en een EP(Suite de la nuit: zie Media/video) bijgekomen. Geniet ervan!

Van jongs af aan speel ik met veel plezier gitaar. Later ben ik vooral om mij muzikaal, speeltechnisch en theoretisch verder te ontwikkelen, klassiek gitaar gaan studeren aan het Conservatorium, waar ik in 1995 afgestudeerd ben. 

Vanaf mijn studietijd geef ik ook les en inmiddels heb ik mijn passie en enthousiasme voor de gitaar op velen overgebracht. 

Componeren is ook altijd een grote passie geweest. Vooral na mijn opleiding ben ik mijn eigen muziek gaan schrijven. Bij uitgeverij ‘van Teeseling heb ik onder de naam ‘Little Tales’ een boekje voor leerlingen uitgebracht. Sinsdien heb ik nog een aantal gitaarcomposities geschreven. Het grootste deel hiervan is verkrijgbaar via scoreexchange.com.

Ze  zijn op deze website,  soundcloud, spotify, youtube en alle andere streaming platforms te beluisteren. Veel plezier met alles.

Ik zie je graag binnenkort op proefles
Peter van den Dop
Gitarist