Biografie

Peter van den Dop  Gitarist

Mijn album ‘The unknown guitar’ en mijn nieuwe album ‘If my muse could fly’ zijn te beluisteren op Spotify en alle andere streamingdiensten. Inmiddels zijn er ook drie singles en 2 EP’s (‘Suite de la nuit’ en ‘5 Days in December’) bijgekomen. Zie Media/video). Geniet ervan!

Van jongs af aan speel ik met veel plezier gitaar. Later ben ik vooral om mij muzikaal, speeltechnisch en theoretisch verder te ontwikkelen, klassiek gitaar gaan studeren aan het Conservatorium, waar ik in 1995 afgestudeerd ben. 

Vanaf mijn studietijd geef ik ook les en inmiddels heb ik mijn passie en enthousiasme voor de gitaar op velen overgebracht. 

Componeren is ook altijd een grote passie geweest. Vooral na mijn opleiding ben ik mijn eigen muziek gaan schrijven. Bij uitgeverij ‘van Teeseling heb ik onder de naam ‘Little Tales’ een boekje voor leerlingen uitgebracht. Sinsdien heb ik nog een aantal gitaarcomposities geschreven. Het grootste deel hiervan is verkrijgbaar via scoreexchange.com.

Ze  zijn op deze website,  soundcloud, spotify, youtube en alle andere streaming platforms te beluisteren. Veel plezier met alles. Sinds kort kunnen er ook pdf files gedownload worden. From easy pieces for classical guitar staan deze nu gratis op mijn website. 1.milonga22 (1) 2. Moodypdf  3.Southerlypdf (2)4. cheeruppdf2 5.castle3 6.Minor to Major

Ik zie je graag binnenkort op proefles
Peter van den Dop
Gitarist